Cikkek, rádió és tv-műsorok Koncz Erikával:

Holdkatlan: Interjú Koncz Erika meseíróval

Mandiner: A mese terápia

Óbudai Anziksz: Amikor a mesének folytatódnia kell

168 Óra: Mese neked

TV2 Napló: Oroszlánszívű Benedek meséje

Elolvasható mesék:

Körforgás

Hogy ki a legjobb ember, mindig attól függ, hogy kit kérdezünk. Nincs olyan személy, aki ne lenne elfogult ilyen vagy olyan irányba, ezért, ha tényleg szeretnénk tudni, hogy ki a legjobb, mindenféleképpen pártatlan megfigyelőre van szükség. Az angyalok egész évben figyelik, mi történik a Földön. Nem mindig örülnek annak, amit látnak, sőt legtöbbször értetlenül nézik, mit miért teszünk, ám december 24. és 31. között mindannyian boldogok. Ez az az időszak, amikor igazán közel kerülhetnek hozzánk.

Elolvasom


Hercules az észkombájn

Hercules, a kombájn sokkal több volt, mint egy aratógép. Ha épp nem volt semmi dolga, talált rá módot, hogy szórakoztassa magát. Amikor rájött, hogy érti, amit az emberek beszélnek, nagyon figyelt, és igyekezett szóról szóra megjegyezni, amit hallott. Barátja, a traktor nem volt ilyen lelkes, ha pletykáról volt szó, ám egy nap, amikor visszahallotta, amit róla mondtak, nagyon meglepődött. Először el se akarta hinni.

Elolvasom


Amit a szíved súg

Egy szép tavaszi napon Máté színes buborékokat fújt, hogy ezzel szórakoztassa Kristófot, aki az ujjával követte minden buborék útját, és közben nagyokat kacagott. Nagyjából a tizedik után Kristóf tátott szájjal nézte az eget, és egyetlenegy pontra mutatott. Egy idő után Máté gondolta, ideje megnézni, mi ejtette ámulatba az öccsét. Legnagyobb meglepetésére egy sün utazott a levegőben, méghozzá 3 léggömb segítségével. Nem repült túl magasan, ezért úgy gondolta, érdemes megszólítania.

Elolvasom


Zaránd és a duzzogó tűzoltó

Duda, a plüssmaci nem sokat unatkozott az elmúlt 4 és fél évben, mivel Zaránd semmilyen jó kalandból nem hagyta ki. Egy szép keddi napon éppen hazafelé tartottak, amikor észrevett valamit a földön. Mivel tudta, hogy semmi sem lehet jobb játék nála, megnézte közelebbről.

Elolvasom


Élet a Macskamennyben

A Macskamennyben mindenféle macska megtalálható az utcai vegyestől a fajtatisztáig. Vannak hosszú szőrűek, kopaszok, öregek és fiatalok. Mind békében élnek egymással.
Bár nem sokat unatkoznak, azért mindig izgatottak lesznek, ha új lakó érkezik. Június végén egy csodaszép Maine Coon hercegnő költözött hozzájuk.
Répa, a szépséges vörös ifjú mindenki kedvence, ezért senki sem bánta, hogy ő üdvözölte elsőként.

Elolvasom


Nem!

Május 30-án, Nadin éppen hintázni indult, amikor észrevett egy játék babát, aki a homokozó szélén üldögélt. Mivel nem volt vele senki, odament hozzá és megszólította.
–Szia, Nadin vagyok. Miért vagy itt egyedül? Valaki itt felejtett?
–Nem. Én csak úgy elindultam és itt kötöttem ki. –mondta halkan a baba.
–Csak úgy?
–Na, jó, nem minden ok nélkül.
–Gondoltam. Tudod mit? Ülj bele a babakocsiba, amit otthagytam a pad előtt. Megyünk pár kört és közben elmeséled, mi történt!

Elolvasom


 

YouTube csatornám:

Oroszlánszívű Benedek

A kicsik is nagyon kellenek

Hercules, az észkombájn

Nem!

Tibolddaróci galiba

Teljes gőzzel

Bandita, és a nagymama mosógépe

Segítség, seprű lett a nagymamám! című mesekönyv 1. fejezet.

Ercsimese a Facebookon