Cikkek, rádió és tv-műsorok Koncz Erikával:

Óbudai Anziksz:Amikor a mesének folytatódnia kell

M1: Esély

168 Óra: Mese neked

Tilos Rádió: Rehab a tortán

TV2 Napló: Oroszlánszívű Benedek meséje

Milán, és a T-rex felesége

Csodálkoztok, ugye? Mert nem tudjátok mi lesz ennek a vége. Annyit elárulok, hogy még magam sem tudom, szóval kezdjük az elején. Először is bemutatom nektek Milánt. 4 éves. Nagyon kedves, barátságos és érdeklődő. Kedveli a dinoszauruszokat, ezért szívesen néz róluk szóló ismeretterjesztő filmeket.
Hogy van-e otthon dínója? De van ám! Még hozzá rengeteg. Legnagyobb kedvencei a T-rexek, különösen Rudi. Gyakran játszanak együtt este a fürdőkádban. De mit csinál Milán napközben, amikor nem a dinoszauruszokkal van? Az udvaron játszik a kutyájával, Kiscelli Fekete Ribizlivel, akit mindenki csak Csibének hív. Milán és Csibe együtt nőttek fel, ezért nagyon jóban vannak. Kavicsokat, és más szép kincseket keresnek naphosszat.

Hétfőn Csibe korábban felébredt, ezért egyedül kezdte el a keresést. A szokásosnál is nagyobb szorgalommal kutatott a kavicsok és vasdarabok között, mígnem egyszer csak felfedezett egy csodálatosan szép üvegdarabkát. - Vaúú! Ez aztán gyönyörű! Hogy fog ennek örülni a kis gazdám! - kiáltotta.
A nagy vakkantásra Milán rögtön felébredt és mocorogni kezdett - Jaj, maradjunk még az ágyban! Csak 5 percet! - kérte álmosan Nyunyu a kék nyuszi.
- De hát nem hallottad, mekkorát vakkantott a Csibe? Biztosan azt akarja, hogy kimenjünk. - méltatlankodott Milán
- Jó, jó! Mire felöltözöl, én is magamhoz térek. Remélem tényleg fontos, mert a legszebb álmomból ébresztett ez az eb! - duzzogott Nyunyu
Amikor Milán meglátta, milyen kincsre lelt Csibe, nagyon boldog lett.
- De gyönyörű üveg! Mindjárt jövök, csak megmutatom Anyának! - kiáltotta, aztán beszaladt a házba
- Anya, anya! Nézd milyen szép üveget talált a Csibe! - örvendezett
- Hűha! Ez tényleg csodaszép! Moss kezet, aztán reggeli után egy kicsit kifényesítjük, hogy még szebben ragyogjon. - mosolygott Anya
- Jó, és ha elkészültünk vele, akkor neked adom ajándékba, mert ez a világ legnagyobb kincse, és te megérdemled! - mondta Milán aztán elment kezet mosni.
Ez alatt Rudi a T-rex a szobában fülelt. - Na, persze. Én talán nem érdemlem meg? Ez nem igazság! - duzzogott.
Anya hallotta ám, mit morog Rudi, de gondolta még nem szól semmit, előbb egyék meg a reggelit, tisztítsák le a talált kincset, aztán majd meglátjuk.
A tisztítás és fényesítés után a kis üvegdarab olyan szép lett, mint egy varázstükör. Anya és Milán mindketten látták magukat benne.
- Látod Anya, milyen csodálatos kincset talált a Csibe? És ez most már a tiéd. - mosolygott Milán
- Nagyon kedves és jó szívű vagy, köszönöm! Mi lenne, ha ezt a szépséget elküldenénk Apának Olaszországba, hogyha nagyon fáradt a sok munkától, akkor csak belenéz ebbe a csodás üvegtükörbe, és meglát minket benne. Nekem nincs szükségem kincsre, hisz az enyém a legnagyobb kincs, ami csak van a világon és az te vagy drága kisfiam! - mosolygott Anya és megölelte Milánt.
- Jó, küldjük el! Igazad van Anya! Így legalább Apa is mindig lát minket a nagy távolból, de akkor mindig mosolyogjunk, hogyha belenéz, azt lássa, hogy vidámak vagyunk, és nem kell aggódnia miattunk. - mondta Milán
- Na, jól van, megértem, hogy nem lesz az enyém ez a kincs, már nem vagyok szomorú. Bocsánat, hogy undok voltam. - mondta a dínó
- Semmi baj Rudi. - nyugtatta meg Anya
- Vaúúúúúúúú! - jött a vakkantás kintről
- A Dínó szaladt, ahogy a lába bírta, hogy ő lássa meg először, mit talált már megint a Csibe Amikor odaért, nem akart hinni a szemének. Csibe lába előtt állt az a dinoszaurusz lány, akiről mindig is álmodott. Alaposan megfürdették, Anya varrt neki egy pompás esküvői ruhát és világraszóló lakodalmat csaptak.