Cikkek, rádió és tv-műsorok Koncz Erikával:

Óbudai Anziksz:Amikor a mesének folytatódnia kell

M1: Esély

168 Óra: Mese neked

Tilos Rádió: Rehab a tortán

TV2 Napló: Oroszlánszívű Benedek meséje

Ha a hinta beszélni tudna

Hogy kiről mesélek ma nektek? Lucáról, aki két és fél éves és nagyon szépen énekel már egy éve. Igazi kis előadó művész. Táncolni, és ugrálni is nagyon szeret, kis húga Bodza baba legnagyobb örömére. Bodza 9 hónapos, így aztán mindent csodálattal figyel, ami történik körülötte. Ő és Luca nagyon jó testvérek.
Történt egyszer, hogy Lucának mesét mondani támadt kedve. Leült hát Bodza babával szembe, ölébe ültette két kedvenc játékát, Fanni babát és Malackát, hogy ők se maradjanak ki semmi jóból, és már kezdte is mondani a mesét:
- Képzeljétek! Tegnap, amikor a játszótéren voltunk, megint hintázni mentem, mint rendesen, ám egyszer csak megszólalt a hinta! Azt mondta, hogy szia Lucus, már nagyon vártalak.
Csodálkoztok, ugye? Én is nagyon meglepődtem, de örültem ám, és még azt is tudta, hogy Lucus az egyik becenevem a sok közül.
- És mi történt aztán? Mondott még valamit? - kérdezte Luca anyukája.
- Igen! Azt mondta, hogy azért várt, mert el szeretné mondani, hogy min szokott gondolkodni, mi közben hintáztatja a gyerekeket. És mondta, hogy üljek bele nyugodtan, hogy kényelmesen hallgathassam a történetet.
- De izgi! Nagyon kíváncsi vagyok! - mondta Luca anyukája.
Bodza baba egy nagy kacagással jelezte, hogy neki is tetszik a mese.
- Szóval, azt mondta, hogy neki a legjobb a világon, mert sokan szeretik őt, és biztosan minden gyerek azt képzeli, hogy ha hintában ül, akkor repül, mint a madár, és az énekszó és nevetés is a hintából jut el a legmesszebbre.
- De a többi játék nem irigykedik rá, amiért neki a legjobb a világon? Nem szoktak veszekedni? - kérdezte anya
- Hát, ami igaz, az igaz! Néha a homokozó, meg a mászóka megsértődik rá, de akkor a hinta megengedi nekik, hogy ők is bele üljenek, de csak éjszaka, amikor mindenki alszik, és senki nem látja, mert ez titok. - mesélte Luca
- Hű! Nagyon kedves a hintától, hogy elmondta neked a titkát!
- Szerintem is! Ja! És kérdeztem, hogy szokott-e arra gondolni, hogy mi lenne, ha ő is kislány lenne, akkor együtt játszhatnánk és ugrálhatnánk, de azt mondta, hogy örül neki, hogy ő hinta, mert így találkozhatott velem. Ha kislány lenne nem biztos, hogy ismernénk egymást. - folytatta Luca
- Ezek szerint már minden hinta tudja, hogy te milyen aranyos és kedves vagy? ? érdeklődött anya.
- Még szép! Sőt azt is, hogy Bodza a testvérem, és nagyon szeretem. Ha majd nagyobb lesz, együtt fogunk hintázni és még sok szuper dolgot is, amit csak két jó testvér csinálhat.
- Ez igazán kedves és szép mese lett Lucus! - dicsérte meg anya - Ma is megyünk a játszó térre? Én is hintáznék egyet!
- Persze, menjünk, de anya ugye tudod, hogy ez csak mese, amit mondtam, és a hinta nem fog hozzád szólni?
Azért ne legyél szomorú, majd én mesélek neked máskor is. - mondta Luca és adott egy nagy puszit anyának.