Cikkek, rádió és tv-műsorok Koncz Erikával:

Óbudai Anziksz:Amikor a mesének folytatódnia kell

M1: Esély

168 Óra: Mese neked

Tilos Rádió: Rehab a tortán

TV2 Napló: Oroszlánszívű Benedek meséje

Kornél remekműve

Mai mesém főhőse Kornél, egy 30 éves fiatalember, aki egy igazi ezermester. Mindent megjavít. Legyen az rossz autó vagy háztartási gép. De nem csak a szereléshez, a főzéshez is ért. Nagyon finom húslevest, pörköltet, barátfülét tud készíteni.

Imádja a Forma 1-et és a méteres süteményt, amit anyukája készít. Van 2 testvére és egy Golden Retrievere, aki Tádé névre hallgat. Kornél utazni is szeret, még hozzá a barátnőjével, Evelinnel. Hogy ezúttal hová mentek, mivel és miért? Ebből a meséből kiderül.

Vasárnap, a szokásos ebéd utáni pihenés után eljött a kutyasétáltatás ideje.
- Jobb, ha sietünk, mert kutya hideg van kint. - gondolta Kornél

Tádé mindig tudja, mire gondol a gazdája, ezért így felelt:

- Hát igen, legszívesebben ki sem tenném a lábam.
- Gondoltam már rá, hogy vehetnénk neked kutyacipőt, hogy ne marja a só a talpad, ha sózzák az utat. Biztos melegítené is a tappancsaidat, csak az olyan kiskutyás, nem?
- Igazad van. Inkább jobb lenne egy olyan jármű, ami mindig oda visz, ahol jó idő van, így egyikünk se fázna. - magyarázta Tádé
- Neked aztán vannak ötleteid! Egyéb kívánság? - nevetett Kornél
- Tudjon repülni, de ha már unjuk a magasságot, szálljon le és legyen belőle földi járgány és mindig oda vigyen, ahová gondoljuk.
- Ha én ezt Evelinnek elmesélem! Azt fogja hinni, hogy elmentek otthonról.
- Mondd csak el neki nyugodtan! Hátha neki is van valami jó ötlete. - mondta lelkesen Tádé
- Rendben! De most már menj a dolgodra, aztán irány haza, mert nagyon hideg van.
- kérte Kornél

Amikor Evelin meghallotta, mit eszelt ki Tádé, így szólt:

- Szerintem nagyon jó ötlet, Drágám! Te olyan ügyes vagy, hogy biztosan kitalálsz valami jó kis járgányt!
- Most komolyan foglalkozzunk a dologgal? - kérdezte Kornél
- Miazhogy! Akár világhírű is lehetsz, ha sikerül kitalálni és megcsinálni a légi-földi csoda gépet.
- Már van is egy ötletem! Hőlégballon, ami hogyha földet ért, gombnyomásra autóvá változik. Természetesen olyanná, amiben van könyöktámasz. A nélkül nem autó az autó. - mondta lelkesen Kornél
- Szuper ötlet Drágám! Már most büszke vagyok rád! - mosolygott Evelin
- Nem lesz könnyű összehozni. Azt se tudom, hogy fogjak hozzá. Nyakunkon a karácsony. Jó lenne addig elkészülni vele. Szép kis karácsonyi ajándék lenne Tádénak.
- Meg tudod csinálni! Adjunk fel hirdetést, hogy tehetséges mérnökök jelentkezését várjuk, akik szeretik a kihívásokat és van bennük ambíció és kalandvágy. Részleteket ne írjunk, nehogy valaki lenyúlja az ötletet! - javasolta Evelin
- Jó ötlet! Add fel légy szíves a hirdetést, én addig neki látok a tervezésnek.

Az internetnek hála, a Ferrari mérnökeihez is eljutott a hirdetés. Nagyon kíváncsivá tette őket, hogy miről is van szó pontosan, ezért nyomban felkeresték Kornélt.
Amikor fény derült a titokra, készséggel álltak Kornél rendelkezésére, minden eszközükkel és szakértelmükkel. Csak azt sajnálták, hogy nem nekik jutott eszükbe ez a zseniális ötlet.
A kitartó munkának és szakértelemnek hála 1 hét alatt elkészült a hőlégballon, ami gombnyomásra kényelmes autóvá alakul, ám egy bökkenő még volt. Hogy valósítsák meg azt, hogy oda menjenek, ahová gondolják. Ekkor jött Tádé és azt mondta:

- Majd én segítek! Profi gondolatolvasó vagyok, sőt kiváló meggyőzőképességgel is rendelkezem. Annyi az egész, hogy nekem is veletek kell utaznom. Már, hogyha nem probléma.
- Már, hogy lenne probléma? Direkt olyanra csináltuk a mérnök urakkal, hogy te is kényelmesen elférj benne akár légi, akár földi utazásra megyünk. Végtére is az egész a te fejedből pattant ki, mi csak megvalósítottuk az ötletet. - mosolygott Kornél
- Célszerű lenne kipróbálni, nem gondoljátok? - kérdezték a mérnökök
- De még mennyire! Menjünk oda, ahol most Fernando van! - kiáltotta Tádé
- Fernando Alonso? Pont arra gondoltam, hogy szívesen találkoznék vele. - hökkent meg Kornél
- Mi ezen a meglepő? Hisz mondtam én, hogy gondolatolvasó vagyok! - vágta rá Tádé
- Akkor irány Spanyolország! - kiáltották a mérnökök
- Jó, de mielőtt még indulunk, csomagolok egy kis méteres kalácsot Anyukám specialitását. Fernandonak mindenképpen meg kell kóstolnia.

Hogy működött - e, a gondolatolvasós légi-földi szuper járgány? De még mennyire! Az emberek nem akartak hinni a szemüknek! A találkozás Alonsoval olyan jól sikerült, hogy egy későbbi nyilatkozatában elmondta, hogy rengeteg pozitív energiát kapott, és külön köszöni a finom süteményt.
Ha most azon gondolkodtok, hogy vajon készült - e még több Kornél remekművéből, járjatok nyitott szemmel, hátha meglátjátok bár Tádé is csak egy van.