Cikkek, rádió és tv-műsorok Koncz Erikával:

Óbudai Anziksz:Amikor a mesének folytatódnia kell

M1: Esély

168 Óra: Mese neked

Tilos Rádió: Rehab a tortán

TV2 Napló: Oroszlánszívű Benedek meséje

2 éves lett Kíra, a mosoly tündér

Fanni és Noémi

Kíra már 1 évesen is nagyon értelmes és önálló baba volt. Biztosan emlékeztek rá, hogy milyen ügyesen elmagyarázta a sírós babának a játszótéren, hogy szedje össze magát és mosolyogjon, mert a világ egy csuda jó hely, és ha folyton csak sír, semmit nem vesz észre, és sok jóból kimarad.

Az elmúlt egy évben Kíra még okosabb és ügyesebb lett. Rengeteg mindent megtanult. Egyedül eszik, öltözik, és a cipőjét is jól veszi fel, nem téveszti el, hogy melyik, melyik lábára való. 2 éves korban ez nagy szó ám!

Szeret rajzolni és gyurmázni, de csak akkor, ha rossz idő van, és a lakásban kell játszani.

Kíra rajzol

Akkor a legboldogabb, ha a szabadban lehet. Imád motorozni, lépcsőzni és mindenhová felmászni. Nagyon bátor és önfejű, de ez érthető, hiszen nincs idő a tétlenségre, fel kell fedeznie a világot.

Pénteken éppen motorozni készült. Alig hogy ráült, a járgány eszeveszett nyikorgásba kezdett.

Kíra motorozik

- Mi a baj? Talán megfáztál? - kérdezte Kíra
- Nem tudom, mi lehet. Talán, ha adnál egy kis finomságot, elmúlna a baj. - felelte a motor.
- Mire gondolsz? - csodálkozott Kíra
- A nyuszi azt mondta, hogy ti mindig olyan finomakat esztek. Néha ő is kap belőle. - mesélte a motor
- Értem. Na, majd én beszélek a nyuszival. Úgyis rég voltam már nála. Mindjárt jövök, addig te csak várj itt, és ne nyikorogj, mert nagyon rossz hallgatni. A végén még elvisz valaki és nem talállak meg. - mondta Kíra
- Megígérem, hogy csendben leszek, csak siess vissza. Ja, és vigyél valamit enni a nyuszinak, hátha akkor könnyebben elmondja, hogy mit kell ennem ahhoz, hogy ne nyikorogjak. - mondta a motor.

Kíra

- Ó! Látom itt mindenkinek fontosak a finom falatok. Megértem, mert én is nagyon szeretek nassolni. Na, várj itt, te rosszaság. Átöltözöm, aztán megyek is a nyuszihoz.
A nyuszi nagyon örült, amikor meglátta Kírát. Nem csak azért, mert gondolta, hogy hozott neki valami finomságot, hanem azért is, mert nagyon szeretik egymást.

Kíra és a nyuszi

- No, nyuszi koma, ha tele van a pocakod, mondd csak el szépen, hogy mit mondtál a motoromnak? Mi az a finomság, amit mi szoktunk enni, és ha ő kap belőle, akkor nem fog így nyikorogni? - kérte Kíra
- De, nem fogsz rám haragudni, ha megmondom? Nem akartam kifecsegni a titkodat, csak jót akarok a motornak. - mentegetőzött a nyuszi.
- Dehogy fogok haragudni! Mondd csak bátran, ne légy nyuszi. - nevetett Kíra
- Az, amit minden vasárnap esztek. Tudod! Apa szokott mindig venni vasárnap reggelire. Most nem jut eszembe a neve. – mondta a nyuszi
- A fonott kalácsra gondolsz? Azt tényleg nagyon szeretjük, és minden vasárnap azt eszünk apával. Nem tudom, hogy az jó lesz-e a motornak nyikorgás ellen, de köszi, hogy elmondtad. Megyek és elmesélem apának. Ő biztos tudja, mi a legjobb. Aztán jó legyél ám! - mondta Kíra, majd elszaladt.
Amikor apa meghallotta, hogy mit talált ki a nyuszi a motornak nyikorgás ellen, nagyon jót nevetett. Persze Kíra is, csak a nyuszi előtt nem mert, nehogy megsértődjön.

Fanni és Noémi

- Mit adunk a motornak, hogy ne nyikorogjon ilyen rettenetesen? - kérdezte Kíra
- Hát neki bizony nem ennie kell, hanem inni, még hozzá egy kis olajat. - mondta apa mosolyogva
- Ízleni fog neki? - aggódott Kíra
- Persze! Jobb lesz, mint új korában. - nyugtatta meg apa.
- Mind a két kerekének adunk?
- Még szép! A profik nem végeznek fél munkát.
- Jó, akkor majd én kicsit távolabbról figyelek, hogy nehogy összekenjem a kezem. A ruhának nem baj, de a kezemet nem piszkolhatom össze, elvégre hölgy vagyok. - mondta Kíra, aztán adott egy puszit apának és elszaladt.

Kíra

Apa nagyon ügyesen megcsinálta a motort. Persze nem lehetett rögtön felpattanni rá, hadd pihenjen egy kicsit, de ez így pont jó volt, mert Kírának úgyis készülnie kellett a születésnapi mulatságra, elvégre nem minden nap 2 éves az ember.

Kíra