Cikkek, rádió és tv-műsorok Koncz Erikával:

Óbudai Anziksz:Amikor a mesének folytatódnia kell

M1: Esély

168 Óra: Mese neked

Tilos Rádió: Rehab a tortán

TV2 Napló: Oroszlánszívű Benedek meséje

A világ legbátrabb nyuszija

Szendi-Szikra Vanda rajza alapján készült tetoválásom

Fruzsi nyuszi bátorságának mindenki csodájára járt. Ő nem félt senkitől és semmitől ezen a világon. Még a farkastól se! Sőt! Kifejezetten jóban voltak. Szó, ami szó, kicsit fejébe is szállt a dicsőség. Gőgös volt és dölyfös. Nem volt egy igazi barátja sem. A farkas is csak azért barátkozott vele, hátha sikerül megtudnia bátorsága titkát, mert bár ő se volt félős, a fogorvostól azért tartott rendesen. Fruzsi azonban hajthatatlan volt. Senkinek se volt hajlandó elárulni. Ő ettől érezte különlegesnek magát. Egy napon aztán minden megváltozott.
Szép, napsütéses idő volt, ezért Fruzsi az udvarra teregette ki a frissen mosott ruhákat. Jó kedvű volt és dúdolgatott. A dallam odavonzotta Mamlaszt és Maflát.
- Szia, Fruzsi!- köszöntek illendően.
- Á! A majmok! - vetette oda foghegyről a nyuszi.
Mamlasz és Mafla szomorúan eloldalgott.
- Fel a fejjel barátaim! Tudom a dallamot! Szerintem megfejtettem a titkot! Súgta egy kis madár, aki Mafla vállán ült, ám a pökhendi nyuszi őt észre se vette.
- Tényleg? És mit énekelt Fruzsi? - ámult Mamlasz.
- Azt, hogy "de jó ez a rock répa, szebb, mint minden bokréta"
- Hát, én ezt nem értem! Rock répa, meg bokréta.- sopánkodott Mafla.
- Legjobb lesz, ha összehívjuk az Erdei Tanácsot - felelte Mamlasz.
- Nem hinném, hogy a mi kérésünkre összeülne a Tanács. Szerintem elég, ha elmegyünk a bagolyhoz. Bár ő most nagyon meg van fázva, és egész álló nap csak orrot fúj. Már olyan az orra, mint egy duda. Dagadt és piros. Inkább hagyjuk szegényt pihenni. - magyarázta Mafla.
- Kész! Nekem ebből elegem van! Megmondom mi lesz! Elmegyünk Fruzsihoz, és elmondjuk neki, hogy tudjuk, mitől olyan bátor. Lesz, ami lesz. - szánta el magát Mamlasz.
Ez alatt a kis madár elrepült Dórihoz, aki a közeli réten üldögélt és a táj szépségeit rajzolta. Mindent elmesélt neki, és megkérte, hogy tartson vele.

Dóri nagyon kedves kislány, ezért nyomban igent mondott, és már volt is egy terve, hogyan leckéztesse meg Fruzsit, a beképzelt nyuszit. A két csimpánzzal egy időben értek a nyúl házához. Dóri és a kis madár egy fa mögé rejtőzött.
- Majd én becsöngetek! Egy életem egy halálom! -kiáltott Mafla, aki idő közben egészen felbátorodott.
- Á! Már megint a majmok! Mit akartok? - szólt Fruzsi, mi után ajtót nyitott.
- Szia, Fruzsi! Beszédünk van veled. Először is elegünk van abból, hogy mindig majmozol minket, holott van nevünk! Másodszor meg jó lenne, ha több tiszteletet tanúsítanál irántunk! - kezdte Mafla
- Valóban? És mégis miért? - kérdezte fennhangon Fruzsi.
- Mert tudunk a rock répáról! - vágta rá Mamlasz.
- Fogalmam sincs, miről beszéltek, és különben is mit tudhat két majom? - felelte a nyuszi, aki azért titkon pánikba esett.
- Hát azt, hogy mitől is vagy te olyan bátor! A rock répától! Vagy talán nem úgy van a dalocskád, hogy "de jó ez a rock répa, szebb, mint minden bokréta?"
- Hát őőő. De igen. A fővadász feleségének a veteményeskertjéből szedem őket. De honnan tudtok ti erről? - hökkent meg Fruzsi.
- A kis madár mondta.
- Melyik?
- Akinek a füle müle.
- A füle müle? Mégis mit jelentsen ez a müle? -háborodott fel a nyuszi.
- Azt, hogy mindent ügyesen lehallgat csiripelte a kis madár.
- Na, szépen vagyunk! Besúgó! De, ugyan ki hinne nektek?
- Én! Kiáltotta Dóri, és előbújt a bokorból. De ne ijedj meg! Nem árullak el, ha ígéred, hogy nem leszel ennyire nagyképű, undok és beképzelt, valamint kiállod a bátorságpróbámat!
- Miféle bátorságpróbáról lenne szó? - érdeklődött Fruzsi.
- Hát, ha valóban olyan bátor vagy, akkor, íme, a próba. El kell jönnöd velem a szüleimhez. Anyukám rajzol valami szépet, amit csak szeretnél, apukám pedig rád tetoválja. Fájdalmas az biztos, de hát te bátor vagy, és kemény, mint a rock. Nem igaz? - mosolygott Dóri.
- Hát, az igaz, hogy bátor vagyok, de azt is tudom, hogy az nagyon fáj. Titokban a tigrist is nagyon tisztelem. Eltarthatott egy ideig, mire rákerült az a sok szép csík. A leopárd úgy szintén bátor volt a foltjai miatt. Nem lehetne, hogy inkább engem tetoválnak valakire, mint a bátorság jelképét? Így is eléggé kilógok már a sorból. Farkassal barátkozom. -alkudozott Fruzsi.
- Nem vagy te kissé beképzelt? És ki akarná, hogy téged tetováljanak rá? Egy ilyen nagyképű és kiállhatatlan nyulat? - kérdezte Dóri.
- Hát, mondjuk olyan valaki, akinek már van egy farkas a vállán. Alá, vagy kicsit lejjebb igazán elférnék. Jól meglennék a farkassal. Még abba is beleegyezem, hogy rock répát egyek.- felelte Fruzsi.
- Apukám többet tud arról, ki arra a megfelelő személy, hogy téged viseljen magán, mint tetoválást. De annyit megmondok, hogy ez még korántsem biztos, és az nem lesz ám odaírva, hogy Fruzsi. Be kell érned a képmásoddal, és a rock répával. Ha apukám talál olyan lányt, akihez te méltó vagy, akkor vissza kell venned ebből a stílusból! Ilyen nagy arccal nem néznél ki jól senki testén. És ne feledd, tudjuk a titkod! - tette helyre a nyuszit Dóri.
- Jól van! Értem! Ha akarod, most rögtön adok Maflának és Mamlasznak a répából, és akkor választhatnak is egy másik nevet, hisz ők is bátrak lesznek.- ajánlotta Fruzsi.
- Köszönjük, nem kérünk! Mi már attól is elég bátrak vagyunk, hogy eljöttünk ide hozzád! Nincs szükségünk rock répára. - felelte Mamlasz.

Fruzsi nagyon elszégyellte magát. Attól kezdve sokkal barátságosabb lett. Többé egy nyuszi se félt a farkastól. Fruzsi se volt magányos ezután. Hogy lesz-e valaki, aki Fruzsi nyuszit tetoválásként hordja? Ez már a jövő dolga.