Cikkek, rádió és tv-műsorok Koncz Erikával:

Óbudai Anziksz:Amikor a mesének folytatódnia kell

M1: Esély

168 Óra: Mese neked

Tilos Rádió: Rehab a tortán

TV2 Napló: Oroszlánszívű Benedek meséje

Edith királykisasszony fényképezőgépe

Nem is olyan messze innen, él egy királykisasszony, kinek Edith a neve. Előkelő származását igyekszik eltitkolni, ezért nem lakik palotában. Sőt! Nem akarta, hogy érdekből barátkozzanak vele, ezért még gyerekkorában megkérte az udvari varázslót, hogy az éj leple alatt változtassa olyan kislánnyá, aki átlagosnak tűnik, így felnőttként sem lesz gondja.
A varázsló szerette őt, ezért teljesítette, amit kért, ám egy valamit meghagyott különlegesnek, mégpedig Edith szemét, és azt, ahogy a világot látja vele.
Edith Hogy milyenek ezek a királykisasszonyi, különleges szemek? Olyanok, amik meglátják a világban rejlő szépségeket, legyen az a szépség bármilyen pici, látszólag észrevétlen. Bújjon bármi mögé, Edith észreveszi és rámosolyog.
Ahogy telt-múlt az idő, a mi titkos királykisasszonyunk úgy érezte, hogy meg kell osztania a világgal azt a sok szépet, amit lát. De ha csak úgy elmeséli, az nem elég szemléletes, nem biztos, hogy hűen tükrözi a látottakat. Pláne, ha a hallgatóságnak nem elég nagy a képzelőereje. Arról nem is beszélve, hogy más szemei nem ugyanazt látják, amit Edithé.
Más megoldás kellett. Olyan, ami maradandó. Megörökíti a látott képet. Ekkor határozta el, hogy kitanulja a fotós mesterséget.
Azóta abban a szerencsében van részünk, hogy képei által részesei lehetünk a csodának, amiket ő meglát bárhol, bármikor.
Legyen szó boldogan ragyogó szemekről
Edith
Vagy kontrasztról, ahol a különbség jelenléte a közösséget erősíti.
Edith
Ha látunk egy aranyos gyermeket, sokszor mondjuk rá, hogy édes, ennivaló és még sok effélét. Itt van például ez a tündéri kislány.
Edith
Most elárulok nektek egy titkot! Létezik olyan fényképezőgép, ami hogyha a megfelelő kezekbe kerül, gumicukor és bonbon alakban örökíti meg azt, akit fényképeznek vele. Így gyerek és kiskutya formájú finomságokat láthattok a képen, amiket meg is ehettek így mindenki elégedett lehet. Nem hiszitek? Mindjárt megmutatom!
Edith
Hogy Edithé - e, ez a csodamasina? Ki tudja?